Feyenoordaanvoerder Dirk Kuijt laat zich instralen

Feyenoordaanvoerder Dirk Kuijt laat zich instralen

Dirk Kuijt van eredivisieclub Feyenoord laat zich voor elke wedstrijd instralen door paragnost Henk de Gier, al jaren.

Magnetiseren heet zijn techniek. “Ik hef blokkades op in de verstoorde magnetische velden van het lichaam, hierdoor krijg ik voetballers er weer bovenop,” verklaart De Gier zijn trillend geaaiin een kritiekloos geschreven interview in NRC Handelsblad, de dag voor FeyenoordPSV. “De behandeling duurt nog geen tien minuten.” 

Of het heeft geholpen? In de wedstrijd voor de Johan Cruijff-schaal, eind juli aan het begin van het voetbalseizoen, was er niet veel van de straling terug te zien bij de Rotterdammers. Kuijt, die nog voor éénseizoen onder contract staat bij de Rotterdamse club, speelde slecht. Feyenoord moest met 1-0 aan de broek het veld verlaten.

Kuijt laat zich sinds 2003 door De Gier instralen, ook toen hij nog in Engeland speelde bij Liverpool, lezen we in het NRC-artikel. De paragnost, ook bekend van prutsen aan andere gelovigen als Humberto Tan, Anouk, de Toppers en Marco Borsato, vloog vier jaar om de twee weken naar Engeland voor een instraalsessie.

De Gier, met een praktijk in zijn huiskamer in Leidschendam, heeft in het verleden veel Feyenoord-spelers onder behandeling gehad. In de Kuip had hij een eigen werkkamer. Tot 2009 toen Gert-JanVerbeek tijdelijk als trainer werd binnengehaald. Ze konden het niet goed vinden met elkaar, is de uitleg van de paragnost over zijn vertrek toen. Ook journalist Pim Christiaans liet zich influisteren door De Gier en schreef in 2010 een boek over de voetbalparagnost, onder de titelZien is geloven. 

Kuijt laat zich omringen door een keur aan kwakzalvers, onthulde NRC. In zijn medische team komen we naast paragnost De Gier, ook haptonoom Peter van den Beld en orthomanueel arts Jan-Jan de Bruijnetegen.

De Bruijne heeft een basisartsopleiding genoten aan de VU in Amsterdam en ging in de orthomanuele leer bij de vorig jaar overleden Mayta Sickesz, de uitvinder van de “orthomanuele geneeskunde” en geen onbekende van de Vereniging tegen de Kwakzalverij. De Bruijne heeft zich in de loop der jaren opgewerkt tot een kundige klusser. “Hij timmert met een hamer en drevel de botjes weer op de goede plek”, zo tiktede NRC-journalist op uit zijn mond, zonder zelf met de ogen te knipperen.

Feyenoord is niet de enige eredivisieclub waar alternatievelingen de medische macht hebbengegrepen. De afgelopen jaren zijn acupuncturisten, haptonomen en osteopaten de Ajax Arenabinnengehaald en heeft de Amsterdamse topclub, net als PSV overigens, een contract gesloten metkruidenfirma Herbalife voor de levering van voedingssupplementen en afslankproducten. 

Sporters laten zich vaker in met kwakzalvers. In 2012 besteedde de vereniging haar jaarsymposium aan dit fenomeen.

Door: Broer Scholtens
Bron: http://www.kwakzalverij.nl/nieuws/feyenoordaanvoerder-dirk-kuijt-laat-zich-instralen/ 

Deel dit bericht

7 Replies to “Feyenoordaanvoerder Dirk Kuijt laat zich instralen”

  1. Pingback: stromectol mg
  2. Pingback: stromectol price