Bn’ers en topsporters in ban van paragnost

Bn’ers en topsporters in ban van paragnost

Henk de Gier tovert blessures en plankenkoorts met zijn handen weg .
Artiesten als Gordon, René Froger en Anouk nemen hem als paranormaal begeleider mee op tournee. Televisiepersoonlijkheden als Ellemieke Vermolen, Henny Huisman en Rob Stenders vragen hem om loopbaanadvies. En elke week straalt hij de voetballers van Feyenoord voor de wedstrijd met zijn mysterieuze energie in. In het onlangs verschenen boek ‘Zien is geloven’ wordt onthuld hoe Henk de Gier in de afgelopen twintig jaar vrijwel geruisloos is uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke helderzienden en paranormale genezers van Nederland.

De paragnost en magnetiseur heeft een drukke praktijk in Leidschendam, waar hij dagelijks tientallen ‘gewone mensen’ via handoplegging geneest van migraine, rugpijn, stress en andere kwalen. Maar het zijn vooral de artiesten en de topsporters die hem een bijzondere status verschaffen.

Al in 1985 wist Henk de Gier (1950) als paranormaal genezer tot de begeleidende staf van Feyenoord door te dringen. Sindsdien heeft hij een lange reeks voetballers behandeld, onder wie Simon Tahamata, Mario Been, Erwin Koeman, John de Wolf, Gaston Taument, Dirk Kuijt en Giovanni van Bronckhorst. Terwijl hij voetballers van blessures afhelpt en ervoor zorgt dat ze vaker scoren, geneest hij artiesten, dj’s en televisiepresentatoren van stemproblemen en overdreven plankenkoorts. Althans, dat beweren zij zelf in het boek ‘Zien is geloven’.

Sterke verhalen

Journalist Pim Christiaans interviewde talloze bekende en onbekende Nederlanders over hun ervaringen met de paragnost en pluisde de sterkste verhalen na. Laat De Gier voetballer Dirk Kuijt echt beter spelen? Gooit dartskampioen Raymond van Barneveld vaker in de roos dankzij de paragnost? Wat gebeurde er toen hij contact zocht met de overleden vader van John de Wolf? Kreeg een verkouden René Froger aan de vooravond van een reeks uitverkochte Ahoy-concerten zijn verdwenen stem terug dankzij De Gier? Hoe liep het experiment in het casino af? Ging Stella Jongmans harder lopen na haar bezoekjes aan de paragnost? Gaan renpaarden ook sneller door zijn behandelingen? En worden zakenlieden rijk van zijn paranormale tips?

Henk de Gier komt zelf ook aan het woord in `Zien is geloven’. Hij blijkt een paragnost en genezer met veel gevoel voor zelfrelativering te zijn: “Ach joh, ik sta maar wat te kruidenieren. Ik weer zelf niet wat ik doe. Mijn handen gaan automatisch naar de plek waar het zeer doet en de mensen knappen ervan op.” En: “Wat ik doe is geen vervanging van de medische zorg, maar slechts een kleine aanvulling.”

Uniek verschijnsel

Feerlance-journalist Pim Christiaans ontmoette de paragnost voor het eerst in 1984, toen hij aan een reportage werkte over een Voorburgs meisje dat al twee maanden werd vermist. Haar buurtgenoot Henk de Gier beweerde te weten waar zij was. En inderdaad: op basis van diens paranormale aanwijzingen spoorde Christiaans het meisje binnen enkele dagen op: zij bleek naar Zwitserland te zijn weggelopen.

Sindsdien heeft hij de opmars van Henk de Gier als paragnost met belangstelling maar ook met enige scepsis gevolgd. In zijn boek `Zien is geloven’ komt Henk de Gier naar voren als een uniek verschijnsel waar niemand omheen kan – of je nou in bovennatuurlijke zaken gelooft of niet.

 

Deel dit bericht